Deuren

Een voordeur is een visitekaartje van een woning. Een deur bepaalt voor een belangrijk deel de uitstraling van uw woning. Net zo belangrijk echter zijn inbraakwerendheid, isolatie tegen weersinvloeden en geluiden van buitenaf. De materiaaleigenschappen en constructie zijn bij huisdeuren dan ook van groot belang. Extra staalversterkingen, hoge isolatie en dikwandige meer- kamerprofielen bieden een optimale garantie voor stabiele en gebruiksvrien- delijke toepassingen.
Fraai vormgegeven, perfect sluitend en in diverse kleuren en oplossingen toepasbaar. Arika deurprofielen bieden u altijd een oplossing op maat.

   

 

Het hart van iedere kunststof (voor)deur vormt het deurpaneel, in combinatie met het kunststof of aluminium kozijn een ijzersterk duo. Een maximum aan stabiliteit en stevigheid, zoals ook een uitstekende warmte isolatie wordt bereikt door het gebruik van polyurethaan schuim. Dankzij de speciaal ontwikkelde lakken aangebracht op de oppervlakte zijn onze panelen gegarandeerd onderhoudsvrij, weer en UV-bestendig en ze behouden, ook na jaren, hun originele glans.

Natuurlijk is dit niet alles. Onze kunststof en aluminium deuren hebben legio voordelen zoals:

 

Onderhoudsvrij
Vervelende klusjes zoals schilderen, schuren en repareren van (voor)deuren behoren tot het verleden. Kunststof en aluminium deuren behoeven een minimum aan onderhoud. In ons grillige klimaat staan deuren bloot aan allerlei extreme weersinvloeden. Voor de deuren van Arika is dat geen enkel probleem, want Arika profielen zijn bestand tegen weer en wind jaar in jaar uit. Geen kostbare en tijdrovende schilderbeurten meer, af en toe eenvoudig schoonmaken met sop en uw deuren blijven eruit zien als nieuw. Om de deuren gemakkelijker te kunnen schoonhouden, kunt u autowax gebruiken. U kunt dit net zoals bij een auto aanbrengen en het geeft uw deuren een extra beschermlaag tegen vuil en weersinvloeden. Het smeren van hang- en sluitwerk is ook aan te raden. Alle bewegende delen in de deuren kunnen ingevet worden met bijvoorbeeld WD40, dit is te vinden in alle doe-het-zelf- en ijzerwarenzaken.

Isolatie
De isolatiewaarde van onze kunststof en aluminium deuren is hoog. Arika profielen zijn opgebouwd uit zes kamers (het hoogst mogelijke aantal op dit moment) en voorzien van hoogwaardige dichtingen. Bovendien neemt Arika isolatie van uw huis zeer serieus en isoleren wij als eerste in Nederland, in België en in Luxemburg ook zoveel mogelijk de spouw (tussen de muur) tijdens de montage met behulp van glaswol. Zie voor meer details ook het menu Foto’s projecten. Dit is een prachtige, extra isolatie service die wij aanbieden bovenop de plaatsing van het reeds goed isolerende nieuwe kunststof of aluminium kozijn. U bespaart nog eens extra stookkosten door niet alleen vervanging van uw oude deur door een veel beter isolerend nieuw kunststof of aluminium deur, maar de buitenmuren van uw woning worden ook nog eens extra geïsoleerd. Naast besparing op stookkosten, dringen ook hinderlijke geluiden van buiten niet of nauwelijks door naar binnen.

 

Ventilatie

Ventilatie is heel belangrijk voor uw eigen gezondheid en voor uw woning. Zoals algemeen bekend is in een ruimte met alle ramen en deuren gesloten zoals bijvoorbeeld uw slaapkamer binnen 30 tot 45 minuten alle verse lucht verdwenen. Dit veroorzaakt vaak hoofdpijn en gebrek aan energie na 1 nachtje slapen. Ook uw woning heeft af en toe frisse lucht nodig om niet ‘muf’ te gaan ruiken. Bij Arika kunststof en aluminium deuren zijn voor goede ventilatie veel mogelijkheden beschikbaar in bijvoorbeeld het bovenlicht boven een (voor)deur.

 

 

 

 

Veiligheid

 
Als uw woning is aangepast neemt het inbraakrisico met 95% af.


Zo'n 100.000 keer per jaar wordt er alleen in Nederland ingebroken. De inbreker laat daarbij vaak veel materiële en emotionele schade achter. Gelukkig kunt u het een en ander doen om een inbraak te voorkomen. Deze maatregelen richten zich voornamelijk op de gelegenheidsinbreker (deze pleegt ongeveer 85% van alle inbraken). Een gelegenheidsinbreker werkt over het algemeen met klein gereedschap (zoals bijv. een schroevendraaier) en probeert zo snel mogelijk te werk te gaan. Hoe langer een inbreker bezig is des te groter de kans is dat hij ontdekt wordt. Een inbreker heeft een hekel aan goed hang- en sluitwerk, omdat hij niet snel genoeg de woning binnen kan dringen. Duurt het te lang dan zal hij op zoek gaan naar een woning waar hij wel makkelijk naar binnen kan. Als uw woning is aangepast aan de eisen van het Certificaat Veilige Woning van het Politiekeurmerk Veilig Wonen® neemt het inbraakrisico met ongeveer 95% af.
Arika produceert haar ramen en deuren altijd standaard volgens de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen, ook wel bekend als SKG. Als een woning voldoet aan bepaalde veiligheidseisen op het gebied van inbraakpreventie zoals goed hang- en sluitwerk, geven veel verzekeraars u ook een korting op de premie van de inboedel-verzekering. Deze korting kan oplopen tot 25%.

Milieu

 
Voor kunststof en aluminium deuren is geen hout nodig en hoeven dus geen bomen gekapt te worden, zodat het leefgebied van veel dieren behouden blijft.
Recyclen van de grondstoffen voor kunststof en aluminium deuren (pvc en aluminium) is echter zeer belangrijk. Dit voorkomt, dat kunststof en aluminium producten op een afvalhoop terecht komen en zo het milieu vervuilen.

 

                                 

 

Bij Arika worden oude deuren bij demontage en reststukken bij de productie of poeder ontstaan tijdens zagen van kunststof of aluminium onderdelen netjes verzameld en afgevoerd naar de recycling. Deze worden dan opnieuw gebruikt voor vervaardiging van andere kunststof en aluminium producten.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontworpen voor de Nederlandse smaak...
De Nederlandse bouw, van oud en statig tot strak en modern, wordt gekenmerkt door een eigen karakter. Met andere woorden: verdiept in de buitenmuren liggende (ramen en) deuren. Uiteraard sluit Arika zich volledig bij deze bouwwijze aan. Vraag daarom enkel naar Arika kunststof kozijnprofielen als u waarde hecht aan authentieke en smaakvolle (ramen en) deuren.

Wordt het een gevel met een moderne, design-achtige uitstraling. Of bewaart u liever het karakteristieke karakter van uw gevel door uw nieuwe deuren zoveel mogelijk op de oude af te stemmen? Naast de standaard kleuren bieden wij een grote variëteit aan kleurschakeringen voor elke bouwstijl en elke smaak, zoals ook diverse profielen met houtnerf structuur.

Laat u adviseren door onze specialisten welke oplossing voor u het meest geschikt is.

Kleuren en structuren
U dacht dat kunststof deuren per definitie "spierwit" zijn? Dan brengen we u graag op andere gedachten! Met Arika profielen heeft u namelijk de keuze uit een breed pallet genuanceerde tinten, van uitgesproken eigentijds naar traditioneel en van uni tot houtdesign. De kleuren zijn onafhankelijk van elkaar voor binnen en buiten toepasbaar. Voor de oppervlakte van onze gekleurde profielen hanteren wij dezelfde hoge, eigen kwaliteitsmaatstaven als bij de profiel productie. Onze productiemethode staat garant voor altijd gelijkmatige structuren en kleuren en zorgt voor een hoge weerbestendigheid en kleurechtheid óók bij sterk zonlicht en een ruw zeeklimaat.

Arika Kozijnen © 2019   |   Webdesign en hosting door Probu Online